30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Açıklama: Yeşilova Belediye Başkanı Adnan BAYRAKTAR 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Kategori: Milli Bayram Kutlama
Eklenme Tarihi: 29 Ağustos 2018
Geçerli Tarih: 20 Eylül 2018, 15:58

Belediye Başkanı Adnan BAYRAKTAR’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Milletlerin tarihine bakıldığı zaman, tarih takvimlerinde öyle aylar vardır ki o uluslara yön vermiş, zaferler kazandırmıştır.

Türk tarihinde de Ağustos ayının ayrı bir özelliği, ayrı bir önemi vardır. Kıbrıs’ın fethi, Mohaç Meydan Savaşı, Sakarya Meydan Savaşı gibi Ağustos ayında kazanılan bu zaferler hem Türk milleti, hem de İslam adına büyük önem arz etmektedir. Ancak bu zaferlerin içeresinde iki zafer var ki hem Türk tarihine, hem de dünya tarihine altın harflerle yazılmış birer destandır.

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan bu kahramanlık destanı 30 Ağustos 1922 Zaferi ile taçlanmıştır.

Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin Hürriyet ve Bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği, tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren bir zafer, bir kahramanlık destanıdır.

Bu düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.