Hemşehrimiz Metin ALPER Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne Atandı.

Açıklama: İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı. 2. Sınıf Emniyet Müdürü olan Hemşehrimiz Metin ALPER, 26 Ekim 2016 tarihi itibariyle Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne Atandı.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2016
Geçerli Tarih: 24 Kasım 2017, 04:50

Metin ALPER Kimdir;

Aksaray-Yeşilova’ lı emekli Polis memuru  Servet Alper ve Saniye Alper’in oğlu olan ;

Metin Alper, 1970 yılında Konya'da doğdu, İlk ve Orta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji'ne girdi. 1998 yılında Polis Akademisi'ne geçti. 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20 dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı.

1995 Nisan döneminde 243. Dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2.Jandarma sınır taburundan terhis oldu.
1996- 1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında kendi isteği ile Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür vekili,  Personel Şube Müdür vekili, Asayiş Şube Müdürü  ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.

Metin ALPER buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı.  2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan–Kabil’de bulunan NATO-ISAF misyonunda 8 ay süreyle Nato komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un polis danışmanlığı görevini yürüttü.

27 Aralık 2013  itibariyle İstanbul’da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

26 Ekim 2016 tarihi  itibariyle de Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne Atandı.

Aksaraylı Öğretmen Kezban Alper ile evli olan Metin Alper   3 çocuk babasıdır. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Yeni görevinde başarılar dileriz...